Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit voor de meringue de suiker op een bakplaat in een oven van 175°C tot de randen licht beginnen te kleuren. Klop in een staande mixer met ballongarde de eiwitten met het limoensap schuimig en voeg de hete suiker langzaam, al draaiende, toe.
Keer een spuitzak om je hand binnenstebuiten en houd daarbij het puntje vast (met je hand in de spuitzak). Kwast de kanten van de spuitzak in met wat van de kleurstoffen. Maak strepen van de kleuren en wissel ze af. Trek de spuitzak aan de punt weer terug en vul de zak met de meringue.
Knip een opening van 1 cm in de zak. Spuit meringue uit de zak totdat je kleur ziet verschijnen (dit wordt niet gebruikt). Spuit dan kleine toefjes meringue op een bakplaat met bakpapier. Trek de spuitzak snel omhoog zodat je mooie, langwerpige puntjes krijgt. Droog de meringues circa 1 uur in een oven van 100°C.
Klop de kapselmix luchtig volgens de aanwijzingen op de verpakking met het ei en het water.
Stel de taartringen in op 12, 13, 14 en 15 cm ø. Bekleed de binnenkanten met bakpapier en zet ze op twee bakplaten met bakpapier.
Vul de vormen tot 2/3 met het kapselbeslag. Bak 35 minuten in een oven van 160°C of totdat een houten prikker droog uit het midden van de taart komt. Laat afkoelen en los uit de vorm.
Snijd de vier ronde cakes bij tot ze dezelfde hoogte hebben. Bestrijk de zij- en bovenkanten van alle cakes met botercrème en stapel ze op elkaar. Bekleed de taart rondom met de gedroogde en afgekoelde meringue.
Voor de botercrème (extra recept)
Hak de citruszeste fijn en breng met de slagroom tegen de kook. Laat 5 minuten trekken op laag vuur.
Passeer door een zeef en laat afkoelen.
Mix de boter met de suiker in een staande mixer luchtig. Voeg langzaam de citrusroom toe. Mix kort door en verwerk op kamertemperatuur.