• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een Sligro in de buurt

Open ravioli van paddenstoelen met spinazie

Hoofdgerecht 4 personen

Bereidingswijze

  • Borstel de paddenstoelen goed schoon en snijd ze kleiner naar eigen inzicht.
  • Steek met behulp van een koekjessteker de pastavellen mooi rond uit. Zorg dat je in ieder geval 12 mooie cirkels hebt.
  • Kook de pastavellen net voor het serveren in 4 minuten in gezouten water af. Laat goed uitlekken en dep droog.
  • Verwarm een druppel olijfolie in een hapjespan en bak er de paddenstoelen met de tijm op een hoog vuur mooi goudbruin in. Kruid met zout en peper en voeg de fijngesneden peterselie toe.
  • Schep 4 flinke lepels van de gebakken paddenstoelen met de rest van de olijfolie in de keukenmachine en voeg de pijnboompitten toe. Draai kort tot een grove pesto en kruid eventueel nog met zout en peper.
  • Verwarm een klein beetje van de pesto in een hapjespan en smoor er kort de spinazie in tot deze net is geslonken. Neem direct van het vuur en laat uitlekken op een zeef. Kruid met zout en peper.
  • Verdeel wat van de gestoofde spinazie in het midden van een diep bord en leg er een pastavel op. Maak een nieuw laagje spinazie met wat gebakken paddenstoelen en dek af met een nieuw pastavel. Maak zo nog een laagje.
  • Schep de rest van de gebakken paddenstoelen erover en lepel er rijkelijk de pesto over.

Ingrediënten

  • 6 verse lasagnevellen
  • 2 mandjes Mijnboer seizoensmix paddenstoelen
  • 250 gram gewassen spinazie
  • 8 takjes verse tijm
  • 1/4 bos platte peterselie (fijngesneden)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • versgemalen peper
  • zout