Pompoen-wildezalmsalade

Deze mini-salade serveer je als onderdeel van een feestelijk buffet.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Snijd 100 g Hokkaido-pompoen met een mandoline in flinterdunne plakjes (zo dun dat ze makkelijk buigen).
  2. Meng ½ teentje fijngehakte knoflook met 2 tl citroensap en 1 el extra vierge olijfolie.
  3. Breng op smaak met peper en zout. Laat 1 uur marineren. Verdeel de salade over 12 groene veggie-cups.
  4. Snijd 100 g wilde gerookte zalm in lange dunne slierten en verdeel over de salade.
  5. Garneer met Purple Cress en 12 bestomaatjes.

Ingrediënten

  • 100 g Hokkaido-pompoen
  • ½ teentje fijngehakte knoflook
  • 2 el citroensap
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 12 groene veggie-cups
  • 100 g wilde gerookte zalm
  • Purple Cress
  • 12 bestomaatjes

Publicatie datum: 15 november 2018