Rode bietensoep

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Snijd 1 venkelknol doormidden. Verdeel de helft in stukken.
  2. Meng 250 g ongekookte, geschilde rode bieten in parten, 1 rode ui, in parten, en de venkel met 1 tl venkelzaad.
  3. Spreid de groenten uit op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout.
  4. Rooster 30 minuten in het midden van een oven van 200°C.
  5. Breng intussen 1 friszure appel, in stukken, met 5 dl groentebouillon aan de kook.
  6. Voeg de geroosterde groenten toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
  7. Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en 1 à2 tl citroensap.
  8. Serveer in kleine kommetjes. Garneer met schijfjes appel en een paar blaadjes dragon.

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 250 g ongekookte bieten
  • 1 rode ui
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 friszure appel
  • 5 dl groentebouillon
  • citroensap
  • paar blaadjes dragon
  • peper
  • zout

Publicatie datum: 15 november 2018