Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Breng de blauwe bessen aan de kook en pureer met een staafmixer. Laat langzaam inkoken tot een pasta. Druk door een fijne zeef (er is 100 ml nodig voor de taart).
Zeef bloem en suiker boven een kom. Snijd de boter in kleine blokjes en leg 10 minuten in de vriezer. Maal de boter met de bloem en suiker tot een kruimeldeeg in de keukenmachine. Voeg het bessensap toe en draai tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in twee stukken (het ene stuk iets groter dan het andere). Rol beide stukken deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot cirkels van 25 cm. Leg met het bakpapier een uur in de koeling om te rusten en op te stijven.
Schil intussen de peren en verwijder het klokhuis. Halveer en snijd in dunne parten van 1 cm. Snijd de vijgen in partjes en meng in een ruime kom met de peer en de suiker. Laat een uur marineren. Giet af in een zeef en laat het vocht eruit lopen. Zet weg in de koeling.
Vet de taartvorm in en druk de dunnere deeglap met behulp van het bakpapier in de vorm. Verdeel de vulling erover.
Rol de andere deegplak verder uit tot circa 4 mm dikte en snijd er stroken van 5 cm van. Maak een vlecht van de deegstroken over de taart. Druk het deeg aan de randen goed aan zodat bodem en deksel hechten. Zet de taart nog 15 minuten in de vriezer.