Zwarte pasta met pompoen en Taleggio

Een prachtig kleurcontrast tussen de zwarte pasta, feloranje pompoen en roodpaarse radicchio.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Halveer de pompoenen en lepel de zaden eruit. Schraap ook iets van het vruchtvlees eruit, zodat de pompoenschil dunner wordt en de holte groter. Snijd een klein stukje van de onderkant van de pompoenhelften, zodat ze makkelijk rechtop blijven staan. Smeer de pompoenen vanbinnen en vanbuiten in met 4 eetlepels olie en bestrooi ze met peper en zout. Rooster ze 25 minuten in een oven van 200°C.
  2. Halveer de aspergetips, smeer ze in met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in 5 à7 minuten beetgaar bij de pompoenen in de oven.
  3. Bak de blaadjes salie in 2 eetlepels olie tot ze niet meer bruisen. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.
  5. Breng de wijn en room aan de kook en smelt hierin de taleggio. Breng de saus op smaak met peper.
  6. Snijd de radicchio doormidden en verdeel de helften in 6 parten. Smeer in met de rest van de olie en rooster kort op een hete grill.
  7. Meng de pasta met de asperges en radicchio. Vul hiermee de pompoenhelften en schep de saus erover. Garneer met de gebakken salieblaadjes.

Tip Verwerk het ongebruikte vruchtvlees van de pompoen eens in een lekkere, zachte puree.

Ingrediënten

  • 2 kleine Hokkaido pompoenen
  • 9 el olijfolie
  • 1 bakje aspergetips
  • 20 blaadjes salie
  • 250 g zwarte penne
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 200 g taleggio, in blokjes
  • 1 klein kropje radicchio

Publicatie datum: 15 november 2018