Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Deeg zetten en 30 minuten laten rusten in de koeling.
Uitrollen op 2 mm dikte, in de vormpjes en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
Afbakken in de oven op 170°C gedurende 10 minuten.
Pompoen
Smoor de curry samen met de gemberpuree en het limoenblad in de olie.
Voeg de kokosmelk, bouillonpoeder en het limoensap toe.
Breng het geheel aan de kook en schil de pompoen en snijd deze in stukken.
Voeg de pompoen aan de curry toe, sluit af met een deksel en zet deze in de oven gedurende 1 uur op 160°C.
Haal de laksa uit de oven en voeg de koriander toe.
Zoetzuur pompoen
Kook de azijn met het suiker water en de gesneden gember en citroengras en laat het geheel afkoelen.
Snijd de pompoen in dunne plakken en steek deze met een ronde steker uit.
Blancheer de pompoen kort en doe deze vervolgens snel in ijswater.
Voeg de pompoen aan het zoetzuur toe en laat het geheel marineren (liefst een week).
Topping
Kneus de cashewnoten en rooster de sesam en de kokos lichtbruin.
Verwarm de uitjes kort in de oven en leg ze op keukenpapier.
Snijd de limoenblaadjes in ragfijne julienne.
Rijst
Kook de rijst in water met wat zout tot deze gaar is.
Opmaak tip Schep de rijst samen met de pompoen in de schuitjes. Verdeel het zoet zuur, en de krokante topping over de laksa. Maak het geheel af met wat limoenrasp, limoenblad en wat takjes limoencress.