• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Risotto met groene asperges, weide kruiden en een 62 graden eitje

Risotto met groene asperges, weide kruiden en een 62 graden eitje. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor op uw menukaart
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Gaar de eieren op 62˚C graden gedurende 45 minuten. Pel daarna de eieren voorzichtig.
  2. Bereid 7,5 dl groentebouillon volgens de bereiding op de verpakking.
  3. Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren.
  4. Voeg de rijst toe en bak deze glazig, kruid met wat peper.
  5. Voeg de witte wijn en de groentebouillon toe en roer het geheel goed door tot het aan de kook komt.
  6. Doe een deksel op de pan en zet deze in een voorverwarmde oven van 185°C gedurende 18 minuten.
  7. Maak ondertussen de asperges schoon en snijd ze in plakjes. Blancheer de asperges kort.
  8. Voeg na ca. 18 minuten de asperges, tuinkruiden en de peterseliepuree toe.
  9. Roer de kaas erdoor en breng eventueel op smaak met witte peper.
  10. Haal de pan van de hittebron en laat de risotto nog even een paar minuten nagaren.

Opmaak tip Verdeel de risotto samen met de eitjes over de borden. Schik de weide kruiden eromheen en maak af met de peterselieolie en wat zuurdesemkruim. Rasp er als laatste wat gepekelde eidooier over.

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 15 g Knorr Authentieke Groentebouillon
  • 1 dl olijfolie
  • 40 g sjalotjes, fijngesneden
  • 4 g Knorr Professional Puree Knoflook
  • 240 g risottorijst
  • 0,5 dl witte wijn
  • 20 st groene asperges
  • 5 g Knorr Primerba Tuinkruiden
  • 50 g peterseliepuree
  • 80 g kaas
  • 100 g weide kruiden
  • 20 g peterselie olie
  • 10 g zuurdesembroodkruim, geroosterd
  • 1 gepekelde eidooier

Publicatie datum: 15 december 2018