Pastel de Nata Geserveerd met glühport

Het met room gevulde gebakje genaamd Pastel de Nata serveer je met zure room, een bolletje kaneelijs en een glaasje glühport.
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Schenk de port in een steelpan en voeg de schil van 2/3 sinaasappel, 2/3 citroen en het sap van 2/3 sinaasappel en 2/3 citroen toe.
  2. Voeg er 3 eetlepels kristalsuiker, het kaneelstokje, de laurier, de kruidnagels en de kardemom aan toe.
  3. Verwarm tot ongeveer 75 graden en laat 10 minuten trekken. Zorg dat het zeker niet gaat koken.
  4. Meng de rest van de kristalsuiker met het kaneelpoeder.
  5. Meng de zure room met een beetje sinaasappelrasp en -sap.
  6. Verwarm de pastel de nata 10 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
  7. Dresseer op een plank, lepel er een beetje van de zure room op en leg er een bolletje kaneelijs op.
  8. Serveer er de hete glühport in een hittebestendig glas bij.
×

Ingrediënten

  • 4 stuks pastel de nata
  • 4 bolletjes Sanissimo kaneelijs
  • 6 dl rode port
  • 1 kaneelstokje
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 4 kardemompeulen
  • 3 stuks kruidnagel
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 4 el kristalsuiker
  • Mespuntje kaneelpoeder
  • 2 el zure room

Publicatie datum: 15 januari 2019