Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bekleed 8 ronde kommetjes aan de binnenkant met plasticfolie en zorg ervoor dat het goed tegen de randen is gedrukt.
Snijd de cake in dunne plakken en bekleed er de kommetjes aan de binnenkant mee.
Sprenkel er de likeur lichtjes overheen en vul 4 kommen met de ene sorbetijs en 4 kommen met de andere sorbetijs.
Druk met de achterkant van een lepel goed aan, zodat het strak gevuld is en dek af met een laatste plakje cake. Sprenkel er nog een beetje likeur overheen.
Plaats in de vriezer en laat minimaal 1-2 uur goed aanvriezen.
Maak ondertussen het eiwitschuim door 200 gram kristalsuiker met het water voorzichtig te verwarmen in een steelpan tot de suiker is opgelostuks
Zet het vuur hoger, hang een goede keukenthermometer in de pan en kook de siroop door tot 121 °C.
Doe ondertussen het eiwit met de resterende suiker in de kom van een keukenmachine en begin met kloppen zodra de suikersiroop een temperatuur van 115 °C heeft bereikt.
Giet voorzichtig de hete siroop beetje bij beetje bij het kloppende eiwit, zodra deze 121 °C is en het eiwit stevig is.
Blijf kloppen tot het eiwitschuim weer helemaal stevig en afgekoeld is.
Haal het ijs met de cake uit de kommen en smeer met behulp van een paletmes het eiwitschuim ruw over de cake.
Brand het eiwitschuim lichtjes af met behulp van een crèmebrûléebrander.
Opmaak tip Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten, plus 2 uur aanvriezen
Tip In plaats van likeur kun je ook suikersiroop, Monin siroop of wat fruitpuree gebruiken om de cake mee te besprenkelen.
Producten uit dit recept
Ingrediënten
4-8 bollen zwartebes-sorbetijs
4-8 bollen mangosorbetijs
450 g boerencake naturel
1 borrelglaasje likeur naar keuze (bijvoorbeeld bessenlikeur)