Croloaf

Croloaf
Gang
Lunchgerecht Bijgerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een cakeblik aan de binnenkant lichtjes in en laat de croissants ontdooien.
  3. Bedek de bodem met een laagje ontdooide croissants, smeer in met roomboter en een volgend laagje croissants herhaal dit.
  4. Druk tussendoor goed aan, zodat er geen grote luchtgaten ontstaan en ga zo door tot het cakeblik volledig gevuld is.
  5. Smeer de bovenkant tenslotte ook in met de roomboter en plaats het cakeblik in de oven.
  6. Bak in ongeveer 35-40 minuten mooi goudbruin af.
  7. Controleer of de croissants in de kern ook volledig gaar zijn. Doe dit door er met een prikker in te prikken of het lichtjes open te snijden.
  8. Laat iets afkoelen en schud daarna voorzichtig uit de vorm.
×

Opmaak tip Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 zak Delifrance croissants (6 stuks à 55 gram)
  • 4 el gesmolten roomboter

Publicatie datum: 15 februari 2019