Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng in een kom de tarwebloem met bakpoeder, karnemelk en een snufje zout. Roer goed los.
Scheid de eieren, voeg de eidooiers toe aan het mengsel en doe het eiwit in een aparte kom.
Klop het eiwit met behulp van de handmixer volledig stijf en spatel voorzichtig door het mengsel. Houd apart.
Verwarm in een steelpan de ahornsiroop met de helft van het sinaasappelsap en -rasp en laat even goed pruttelen. Voeg er ⅔ van de blauwe bessen aan toe en neem van het vuur.
Meng de kwark met de rest van de bessen, sinaasappelrasp en -sap.
Smelt een klein beetje roomboter in een antiaanbakpan, schep een hoopje van het beslag in de hete pan en bak op deze manier voorzichtig aan twee kanten lobbige pancakes. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak een flinke hoeveelheid pancakes en leg deze als een toren op het bord met tussen iedere pancake een lepeltje van de kwark.
Schenk er ten slotte de warme blauwe bessen met ahornsiroop over.