IJs van pistache-wittechocoladepasta

Poedertinten en pastels zijn ongekend populair in fashion en make-up. Ook op het bord kun je op deze trend inspelen, bijvoorbeeld door pistache-noten te combineren met witte chocolade.
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Meng de 150 gram van de chocoladepasta met 250 ml van de room. Draai in de ijsmachine tot ijs.
  2. Breng de rest van de room met de basterdsuiker en honing aan de kook. Laat koken tot de siroop karamelliseert.
  3. Draai de helft van pistachenoten tot poeder in een molentje, hak de andere helft grof.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie en smeer uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met de grof gehakte pistachenoten en laat opstijven. Snijd in driehoeken.
  5. Serveer het ijs op een ruim bord in een pallet van de overige chocoladepasta, pistachekruim, driehoek van witte chocolade, zeezoutvlokken en swirls van de karamelasiroop.

Voor pistache-wittechocoladepasta met karamel en zeezout

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Maal de noten fijn en voeg de gesmolten chocolade en suiker toe. Giet er langzaam al draaiende de olie bij. Haal uit de machine en spatel de zeezoutvlokken en karamelstukjes erdoor.

Ingrediënten

  • 175 g pistache-wittechocopasta (zie extra recept)
  • 350 ml room
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el honing
  • 50 g pistachenoten
  • 100 g witte chocolade
  • Maldon zeezoutvlokken

Voor pistache-wittechocoladepasta met karamel en zeezout

  • 125 g witte chocolade
  • 150 g gepelde pistachenoten
  • 50 g poedersuiker
  • 50 g notenolie
  • 3 g Maldon-zeezoutvlokken
  • 25 g karamelstukjes, grof gehakt

Publicatie datum: 15 februari 2019