Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Poedertinten en pastels zijn ongekend populair in fashion en make-up. Ook op het bord kun je op deze trend inspelen, bijvoorbeeld door pistache-noten te combineren met witte chocolade.
Meng de 150 gram van de chocoladepasta met 250 ml van de room. Draai in de ijsmachine tot ijs.
Breng de rest van de room met de basterdsuiker en honing aan de kook. Laat koken tot de siroop karamelliseert.
Draai de helft van pistachenoten tot poeder in een molentje, hak de andere helft grof.
Smelt de witte chocolade au bain-marie en smeer uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi met de grof gehakte pistachenoten en laat opstijven. Snijd in driehoeken.
Serveer het ijs op een ruim bord in een pallet van de overige chocoladepasta, pistachekruim, driehoek van witte chocolade, zeezoutvlokken en swirls van de karamelasiroop.
Voor pistache-wittechocoladepasta met karamel en zeezout
Smelt de chocolade au bain-marie. Maal de noten fijn en voeg de gesmolten chocolade en suiker toe. Giet er langzaam al draaiende de olie bij. Haal uit de machine en spatel de zeezoutvlokken en karamelstukjes erdoor.
Ingrediënten
175 g pistache-wittechocopasta (zie extra recept)
350 ml room
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 el honing
50 g pistachenoten
100 g witte chocolade
Maldon zeezoutvlokken
Voor pistache-wittechocoladepasta met karamel en zeezout