Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zet de olie met de knoflook in een pan op het vuur en laat 1 uur trekken op 50°C (of vacumeer knoflook en olie en laat 1 uur trekken in een warmwaterbad van 50°C of afgedekt in de combisteamer met stoom op 50°C).
Snijd de aardappelen flinterdun met een mandoline, was ze in koud water en dep ze goed droog.
Verhit de knoflookolie in een wok of frituurpan tot 150°C en frituur hierin de aardappelschijfjes in gedeeltes tot ze bruin kleuren en vrijwel niet meer bruisen.
Haal uit de olie, laat uitlekken en afkoelen. Bestrooi met weinig zout.
Ingrediënten
1 liter plantaardige, neutrale frituurolie, zoals koolzaad-, soja- of druivenpitolie
1 bol knoflook, de teentjes gepeld en geplet
500 g frietaardappelen (bijvoorbeeld Agria), gewassen