Kokoscocktail met bacon

In deze cocktail krijgt de milde kokossmaak een kick van frisse citrustonen. Het bittere van de chocolade en het hartige van gerookt spekpoeder zorgen voor een prachtig contrast.
Gang
Drank
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

Voor de kokoscocktail met bacon

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en roer er de wodka en het ananassap door. Laat afkoelen.
  2. Verdeel de chocoladedrank over 4 hoge glazen.
  3. Vul de glazen af met ijsblokjes tot aan de rand van het glas.
  4. Schenk heel voorzichtig de kokoslikeur via het ijs op de chocolade drank (alleen als je voorzichtig schenkt vormen zich twee lagen).
  5. Top de cocktail af met het spekpoeder.

Voor het spekpoeder

  1. Bak 100 g gerookt spek uit tot het krokant is.
  2. Zeef de spekjes en dep ze vervolgens goed droog met keukenpapier.
  3. Laat afkoelen en maal fijn in een kruidenmolentje of keukenmachine.

Ingrediënten

  • 50 g extra pure chocolade
  • 75 ml wodka
  • 75 ml ananas- of sinaasappelsap
  • 150 ml kokoscrèmelikeur (Malibu)
  • 1 el spekpoeder (zie extra recept)

Publicatie datum: 15 februari 2019