Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat het pastadeeg op keukentemperatuur komen, rol zeer dun uit en snijd in 8 rechthoeken. Kook het pastadeeg àla minute 3 minuten in ruim gezouten, kokend water.
Schil de asperges grondig en snijd er de onderkant af.
Verwarm de olijfolie tot 90°C in een lage pan en kruid met citroenschil, peper en zout. Leg er de asperges in en gaar ze ongeveer 30 minuten in de olie die op die temperatuur dient te blijven. Neem van het vuur en laat vervolgens uitlekken.
Verwarm ondertussen de bouillon, kook er 2/3 van de doperwtjes in gaar met 2/3 van de kruiden en pureer het geheel. Slap eventueel lichtjes af met een beetje bouillon en kruid met zout, peper, citroenrasp en citroensap.
Smoor de rest van de doperwtjes in een beetje olijfolie (waarin de asperges zijn gegaard) en kruid met zout en peper.
Snijd de zalm in zeer dunne tranches.
Dresseer de asperges op het bord en verdeel er de zalmtranches over. Schenk er de hete saus van doperwtjes overheen, zodat de zalm licht gaart.
Lepel er de doperwtjes overheen en dek af met de pastavellen.
Werk af met de saus, wat doperwtjes en geplukte dille en munt.