Couscoussalade met abrikozen en pruimen

Couscoussalade met abrikozen en pruimen
Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
2 3 4

Bereidingswijze

  1. Wel de couscous in de kippenbouillon zoals op de verpakking staat en laat afkoelen.
  2. Zet in de tussentijd de pruimen en abrikozen in kokendheet water op om zachter te worden.
  3. Haal de pitten uit de granaatappel en zet apart.
  4. Snijd de lente-ui fijn.
  5. Zodra de couscous is afgekoeld er 2 eetlepels olijfolie doorheen roeren.
  6. Zeef de abrikozen en pruimen en snijd deze fijn.
  7. Doe alles bij elkaar in een kom en mix het goed.
  8. Garneer af met gehakte koriander en (eventueel) amandelen.

Opmaak tip Lekkere frisse salade die goed combineert met geit, serveren in een saladeschaal

Ingrediënten

  • 400 g couscous
  • kippenbouillon
  • 80 g gedroogde pruimen
  • 80 g gedroogde abrikozen
  • 1 granaatappel
  • ½ bos verse koriander
  • 1 lente-ui
  • olijfolie

Publicatie datum: 15 maart 2019