Fish and Chips op een stokje

Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
50 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd er frieten van. Schep in een ovenschaal met de olijfolie en kruid rijkelijk met zout en peper. Hussel door elkaar.
  3. Laat de zoete aardappel in ongeveer 35-40 minuten roosteren in de oven, ze moet net gaar zijn.
  4. Snijd niet te kleine blokjes van de schelvis en kruid met zout en peper.
  5. Haal de blokjes schelvis door de tarwebloem, vervolgens door losgeklopt eiwit en ten slotte door de panko. Zorg dat ze rondom bedekt zijn met een mooi laagje panko.
  6. Frituur de topjes peterselie zeer kort in de friteuse van 170 °C, schep ze direct uit en laat goed uitlekken.
  7. Frituur de blokjes schelvis mooi goudbruin en krokant in de friteuse, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een snufje zout.
  8. Prik de blokjes vis en zoete aardappel om en om op prikkers en lepel er een beetje remouladesaus op. Garneer met de gefrituurde peterselie.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 1 el olijfolie
  • 400 g schelvisfilet zonder vel
  • 2 el tarwebloem
  • 1 eiwit
  • 3 el panko
  • 2 takjes krulpeterselie
  • 2 el remouladesaus
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 maart 2019