Gepocheerde rabarber met framboos en zwarte bessensorbet

Gepocheerde rabarber met framboos en zwarte bessensorbet
Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten 2 uur

Bereidingswijze

  1. Trek de draden van de stengels rabarber en snijd er de onder- en bovenkant af.
  2. Doe deze afsnijdsels met basterdsuiker, likeur en water in een steelpan en laat 10 minuten trekken.
  3. Schaaf met behulp van een brede dunschiller mooie linten van 2 stengels rabarber. Schep in een kom en marineer met een beetje van de rabarbersiroop die zojuist is gemaakt.
  4. Snijd 4 stengels rabarber tot een lang stuk ter grootte van je bord, leg in een ruime pan en schenk er de gezeefde rabarbersiroop overheen tot het net onderstaat. Pocheer op een zacht pitje gedurende circa 5 minuten. Laat afkoelen in de siroop.
  5. Snijd alle stukjes rabarber die over zijn zeer fijn, voeg er 15 cl van de siroop aan toe en kook volledig gaar.
  6. Week ondertussen de gelatine in koud water, los op in de rabarbercompote en giet dun uit op een schaal. Laat opstijven in de koelkastuks
  7. Steek 16 kleine rondjes uit de gelei als deze is opgesteven en draai de rest van de gelei in de blender tot een gladde gel.
  8. Laat de gepocheerde rabarber uitlekken en dresseer op het bord. Leg er de rondjes gelei langs en zet op ieder rondje een framboos.
  9. Rol de linten van rabarber op en dresseer naast de gelei. Steek er de kletskopjes tussen en garneer met rozenblaadjes.
  10. Spuit er dopjes van de gel langs.
  11. Lepel er ten slotte bolletjes sorbetijs langs.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 6 dikke stengels rabarber
  • 75 g lichte basterdsuiker
  • 1 dl frambozenlikeur
  • 2 dl water
  • 2 blaadjes gelatine
  • 12 kleine bolletjes zwarte bessensorbetijs
  • 16 frambozen
  • 16 frambozenkletskopjes
  • 1 eetbare roos

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 maart 2019