Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Trek de draden van de stengels rabarber en snijd er de onder- en bovenkant af.
Doe deze afsnijdsels met basterdsuiker, likeur en water in een steelpan en laat 10 minuten trekken.
Schaaf met behulp van een brede dunschiller mooie linten van 2 stengels rabarber. Schep in een kom en marineer met een beetje van de rabarbersiroop die zojuist is gemaakt.
Snijd 4 stengels rabarber tot een lang stuk ter grootte van je bord, leg in een ruime pan en schenk er de gezeefde rabarbersiroop overheen tot het net onderstaat. Pocheer op een zacht pitje gedurende circa 5 minuten. Laat afkoelen in de siroop.
Snijd alle stukjes rabarber die over zijn zeer fijn, voeg er 15 cl van de siroop aan toe en kook volledig gaar.
Week ondertussen de gelatine in koud water, los op in de rabarbercompote en giet dun uit op een schaal. Laat opstijven in de koelkastuks
Steek 16 kleine rondjes uit de gelei als deze is opgesteven en draai de rest van de gelei in de blender tot een gladde gel.
Laat de gepocheerde rabarber uitlekken en dresseer op het bord. Leg er de rondjes gelei langs en zet op ieder rondje een framboos.
Rol de linten van rabarber op en dresseer naast de gelei. Steek er de kletskopjes tussen en garneer met rozenblaadjes.