Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gepofte krielaardappels met witte asperges, Hollandse garnalen en kwarteleitjes

Gepofte krielaardappels met witte asperges, Hollandse garnalen en kwarteleitjes
Gang
Tussengerecht Lunchgerecht Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
25 minuten 45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Pak de krielaardappels in met aluminiumfolie en leg ze op een rooster in de voorverwarmde oven.
  3. Pof ze ongeveer 45 minuten. Controleer met een scherp mes of ze volledig gaar zijn.
  4. Schil ondertussen witte asperges grondig, snijd er de onderkant af en kook ze 3 minuten in gezouten water. Laat afkoelen in het kookvocht.
  5. Breng kookroom aan de kook, kruid met zout en peper en laat stevig reduceren.
  6. Snijd de asperges schuin in stukken en voeg toe aan de kookroom.
  7. Snijd bieslook fijn en voeg dit met de garnalen toe aan de asperges. Kruid met zout en versgemalen peper.
  8. Breng in een steelpannetje 3 deciliter water tegen het kookpunt en schenk de azijn in een bekken.
  9. Breek de kwarteleitjes in de kom met azijn en laat minimaal 10 minuten staan.
  10. Giet ineens bij het kokende water, draai het vuur lager en laat 90 seconden pocheren. Schep voorzichtig uit het water, dep goed droog en kruid lichtjes met peper en zout.
  11. Neem de gepofte aardappels uit de oven, pak ze uit en snijd aan de bovenkant open.
  12. Haal het kruim los en vul met de romige asperges met Hollandse garnalen.
  13. Leg er 1 gepocheerd kwarteleitje op en garneer met een beetje gesneden bieslook.

Ingrediënten

  • 12 grote krielaardappels
  • 12 witte asperges AA
  • 2 dl kookroom
  • 8 takjes bieslook + garnering
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 12 kwarteleieren
  • 5 cl azijn
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 maart 2019