Mufflette met gerookte kip en mais

Mufflette met gerookte kip en mais
Gang
Lunchgerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Bekleed de wand van de bakvorm aan de binnenkant met vetvrij papier en vet dit nog een beetje in.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  3. Fruit in een scheutje olijfolie in een hapjespan knoflook aan met sjalot en voeg er de maiskorrels met een snufje kerriepoeder aan toe.
  4. Neem van het vuur, snijd de gerookte kip fijn en meng met de verkruimelde feta door de mais. Kruid met zout en peper.
  5. Verdeel de massa over de bodem van de bakvorm.
  6. Breek de eieren, klop goed los in een kom en kruid met zout, peper en kerriepoeder.
  7. Verdeel het losgeklopte ei over de vorm en plaats in de oven.
  8. Bak de mufflette zo’n 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Neem voorzichtig uit het bakpapier en serveer onmiddellijk. De mufflette zal iets inzakken na het bakken.

Tip Je kunt de eiermassa net voor het de oven ingaat bestrooien met geraspte kaas. Voor een extra geel accent trek je streepjes kerriemayonaise over de muflettes.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 200 g uitgelekte maiskorrels
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 100 g feta
  • kerriepoeder
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 maart 2019