Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bekleed de wand van de bakvorm aan de binnenkant met vetvrij papier en vet dit nog een beetje in.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Fruit in een scheutje olijfolie in een hapjespan knoflook aan met sjalot en voeg er de maiskorrels met een snufje kerriepoeder aan toe.
Neem van het vuur, snijd de gerookte kip fijn en meng met de verkruimelde feta door de mais. Kruid met zout en peper.
Verdeel de massa over de bodem van de bakvorm.
Breek de eieren, klop goed los in een kom en kruid met zout, peper en kerriepoeder.
Verdeel het losgeklopte ei over de vorm en plaats in de oven.
Bak de mufflette zo’n 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem voorzichtig uit het bakpapier en serveer onmiddellijk. De mufflette zal iets inzakken na het bakken.
Tip Je kunt de eiermassa net voor het de oven ingaat bestrooien met geraspte kaas. Voor een extra geel accent trek je streepjes kerriemayonaise over de muflettes.