Naanbrood met smaken uit het Midden-Oosten

Naanbrood met smaken uit het Midden-Oosten
Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Hak de helft van de koriander zeer fijn en meng dit samen met de ras el hanout door de Griekse yoghurt. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  3. Maak de rode ui schoon en snipper zeer fijn.
  4. Besprenkel het naanbrood heel lichtjes met water en bak het gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Bak ondertussen in een anti-kleefpan 4 kleine uitsmijters van de eieren en kruid met zout en peper.
  6. Trek een mooie streep van de Griekse yoghurt op ieder naanbrood en leg er de uitsmijter op.
  7. Bestrooi met de verkruimelde kaas, het sesamzaad, de granaatappelpitjes, topjes koriander en gesnipperde rode ui.
  8. Trek er strepen van de tahini over en serveer onmiddellijk.

Opmaak tip Bereidingstijd, ongeveer 20 minuten

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 stuks naanbrood
  • 4 eieren
  • zonnebloemolie
  • 8 eetl. Griekse yoghurt
  • 8 takjes koriander
  • 1 theel. ras el hanout
  • 2 eetl. tahini
  • 4 eetl. verkruimelde feta
  • 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
  • 2 eetl. granaatappelpitjes
  • ½ rode ui
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 maart 2019