Shortbread met gezouten caramel

Shortbread met gezouten caramel
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175graden.
  2. Kneed op de werkbank met de handen zachtjes een deeg van roomboter, kristalsuiker, een mespuntje zout en tarwebloem. Doordat dit deeg geen ei bevat, blijft het gemakkelijk korrelig en heeft het even de tijd nodig voordat de warmte van je handen ervoor zorgt dat het 'pakt'.
  3. Rol met behulp van een rolstok uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 5 mm dik. Steek rondjes uit het deeg of snijd er rechthoekjes van.
  4. Prik deze in met een vork en leg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  5. Bak de koekjes in ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin en gaar.
  6. Laat de koekjes afkoelen en smeer er dan met behulp van een kwast een lekkere laag Caramelz over.
  7. Hak de pinda's grof, strooi over de koekjes en leg er enkele chilistripes op. Bestrooi ten slotte met enkele korrels fleur de sel.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 250 gram tarwebloem
  • mespuntje zout
  • 2 eetl. Caramelz zeezout
  • 1 eetl. geroosterde pinda’s
  • chiliflakes
  • fleur de sel

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 maart 2019