Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kneed in de keukenmachine met deeghaak een deegbal van tarwebloem, lauwwarme melk, basterdsuiker en gistuks Laat het ongeveer 10 minuten rusten.
Voeg de eieren en zout toe en kneed het verder tot een soepel deeg.
Voeg tenslotte beetje bij beetje de roomboter toe tot deze goed is opgenomen. Neem uit de kom, vorm tot een bal en leg afgedekt in een grote ingevette kom.
Laat het deeg op een warme plek rijzen tot het bijna verdubbeld is qua volume.
Rol het deeg voorzichtig uit op een bebloemde werkbank tot een grote rechthoek. Snijd doormidden.
Smeer op een helft 2 eetlepels roomboter en bestrooi met kaneelsuiker en maanzaad. Druk er het overige deeg goed op, smeer ook in met roomboter en bestrooi lichtjes met kaneelsuiker.
Snijd er 9 banen van en vlecht telkens 3 banen tot een lange vlecht.
Vouw nu een grote vlecht van de 3 vlechten en druk deze aan de onder- en bovenkant goed bij elkaar.
Vorm het deeg nu samen, zodat een cirkel ontstaat en laat het afgedekt 30 minuten rijzen op een bakplaat.
Verwarm ondertussen de oven voor op 185 °C.
Bak het vlechtbrood in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 40-45 minuten.