Witte asperges met gebakken coquille en kreeftensaus met ponzu en zoete-aardappelcrème

Witte asperges met gebakken coquille en kreeftensaus met ponzu en zoete-aardappelcrème
Gang
Tussengerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 30 minuten

Bereidingswijze

  1. Smelt voor de kreeftensaus boter in een pan en roer er de bloem door. Laat 5 minuten garen en giet er hete melk bij.
  2. Wrijf met een lepel de ansjovisfilets door een zeef. Roer door de béchamelsaus de puree van ansjovisfilets, de kreeftenpasta en de ponzu. Zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schil de asperges en snijd er de uiteinden af.
  4. Doe de asperges in een pan met 1 liter water en 5 gram zout.
  5. Laat de asperges 5 minuten koken.
  6. Haal van het vuur en laat 15 minuten doorgaren.
  7. Controleer of de asperges gaar zijn en laat uitlekken, bewaar het kookvocht.
  8. Verwarm de zoete aardappelcrème in een pannetje, kruid met zout en peper en doe het in een wegwerpspuitzak.
  9. Verhit de olijfolie in een koekenpan/bakplaat. Bestrooi de coquilles met peper en zout en bak ze kort aan beide zijden in olijfolie. Houd de coquilles warm.
  10. Verhit het kookvocht van de asperges tot het kookpunt en pocheer er de zeekraal in.
  11. Garneer met zoete aardappelcrème, viooltjes en Affilla cress.

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 40 g bloem
  • 5 dl melk
  • 8 ansjovisfilets
  • 50 g kreeftenpasta
  • 4 el ponzu
  • 16 witte asperges, geschild
  • 8 coquilles
  • 100 g zeekraal
  • 85 g zoete-aardappelcrème Smeding
  • viooltjes
  • Affilla Cress

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 maart 2019