Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Met een visueel grapje krijg je elk kind aan het eten. De letters zijn gemaakt van brood en gekleurd met bietensap. Als soepballen gebruikten we erwtjes in deze soep van geroosterde gele tomaatjes. Lekker en gezond!
Verwarm de oven voor op 170°C. Snijd de peen in plakjes en verdeel met de cherrytomaatjes en de kikkererwten over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi naar smaak met peper en zout. Rooster ongeveer 20 minuten of tot de peen gaar is.
Rol intussen het brood plat met een deegroller. Steek er letters uit waarmee je een leuk woord kunt vormen, zoals de naam van de soep of de naam van het kind voor wie de soep is. Bestrijk met een beetje bietensap en droog de letters op een bakplaat circa 6 minuten in de oven (let erop dat ze knapperig, maar niet donker worden).
Verwarm de groentebouillon. Schep de groente in een beker en pureer met een staafmixer. Voeg bouillon toe tot de gewenste soepdikte. Voor een extra gladde soep passeer je hem door een zeef.
Breng op smaak met zout. Serveer de soep met de letters en ‘soepballen’ naar keuze.
Ingrediënten
1 gele peen, geschild
400 g gele cherrytomaatjes
handje kikkererwten (uit blik)
2 el olijfolie
1 snede witbrood zonder korst
2 el bietensap
500 ml groentebouillon
handje ‘soepballen’, bijv. verse doperwten, mini-tomaatjes of kikkererwten