Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Los het zout en de suiker in een ruime kom op in 2 liter water. Voeg de raz el hanout toe. Leg de coquelets in deze pekel en vul indien nodig aan met meer pekel (in dezelfde verhouding) tot de coquelets onder staan. Zet 18 uur in de koeling.
Neem de coquelets uit de pekel en dep ze droog. Snijd 4 gepekelde citroenen doormidden en stop ze in de holte van de coquelets. Bestrooi aan binnen- en buitenkant met zout en peper. Doe in iedere coquelet een takje koriander.
Zet de coquelets in een ingevette braadslee. Bestrijk met de ghee en braad de coquelets in een voorverwarmde oven van 180°C in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Bedruip regelmatig met het braadvet.
Snijd intussen de gele schil van de overige citroen en snijd de schil ragfijn (het vruchtvlees wordt niet gebruikt). Hak de rest van de koriander grof en meng met de gepekelde citroenrasp, ajvar, korianderzaad en komijnzaad. Voeg de olijfolie en zout en peper naar smaak toe.
Serveer de coquelets met de ajvar-chermoula.
Opmaak tip Bereidingstijd: 45 minuten + 18 uur pekelen
Ingrediënten
20 g zout
20 g suiker
1 el raz el hanout
4 coquelets
5 gepekelde citroenen
1 bosje koriander
80 gesmolten ghee of geklaarde boter
2 el ajvar (rode groentesaus met onder meer paprika en aubergine)