Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
In deze delicieuze terrine maken dashi en agar agar de verbinding tussen mooie laagjes witte en groene voorjaarsgroenten. Een stoere kuif van Rock Chives maakt het visuele spektakel compleet.
Meng het dashipoeder en de agar agar met 1 liter water en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur uit zodra het gekookt heeft.
Blancheer de witte en groene asperges, haricots verts en zeekraal soort voor soort beetgaar in water met wat zout. Laat alle groenten schrikken in ijswater en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de bloemkool fijn. Snijd de rettich met een mandoline in dunne reepjes.
Proef de dashi-agarbouillon en fris deze op met limoensap naar smaak (niet te zuur want dan stolt de agar agar minder goed).
Bekleed de vorm met vershoudfolie. Bedek de bodem met bloemkool en schep er wat van de nog net niet gestolde bouillon op. Laat opstijven in de koeling. Houd intussen de bouillon au bain-marie vloeibaar.
Leg er nu een laag haricots verts en groene asperges op, vul aan met de lauwe bouillon en laat opnieuw opstijven in de koeling. Maak op deze manier verschillende lagen met groente. Bestrooi de lagen tussendoor met bieslook.
Laat de terrine in 2 uur goed opstijven.
Snijd hem vlak voor het serveren in plakken en garneer met een plukje Rock Chives.