• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Groen-witte terrine met dashi

In deze delicieuze terrine maken dashi en agar agar de verbinding tussen mooie laagjes witte en groene voorjaarsgroenten. Een stoere kuif van Rock Chives maakt het visuele spektakel compleet.
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng het dashipoeder en de agar agar met 1 liter water en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur uit zodra het gekookt heeft.
  2. Blancheer de witte en groene asperges, haricots verts en zeekraal soort voor soort beetgaar in water met wat zout. Laat alle groenten schrikken in ijswater en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd de bloemkool fijn. Snijd de rettich met een mandoline in dunne reepjes.
  4. Proef de dashi-agarbouillon en fris deze op met limoensap naar smaak (niet te zuur want dan stolt de agar agar minder goed).
  5. Bekleed de vorm met vershoudfolie. Bedek de bodem met bloemkool en schep er wat van de nog net niet gestolde bouillon op. Laat opstijven in de koeling. Houd intussen de bouillon au bain-marie vloeibaar.
  6. Leg er nu een laag haricots verts en groene asperges op, vul aan met de lauwe bouillon en laat opnieuw opstijven in de koeling. Maak op deze manier verschillende lagen met groente. Bestrooi de lagen tussendoor met bieslook.
  7. Laat de terrine in 2 uur goed opstijven.
  8. Snijd hem vlak voor het serveren in plakken en garneer met een plukje Rock Chives.

Opmaak tip Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur opstijven

Tip Je kunt uiteraard variëren met verschillende groenten en je kunt er een frisse salade bij geven. Zo'n terrine is ook lekker bij (vettige) vis zoals makreel.

Ingrediënten

  • 3 zakjes dashipoeder
  • 6 gram agar agar
  • 10 witte asperges, geschild
  • 10 groene asperges
  • 100 g haricots verts
  • 100 g zeekraal
  • 250 bloemkool
  • 1 stuk rettich van ca.
  • 10 cm, geschild
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 bosje bieslook, ragfijn gesneden
  • een flinke pluk Rock Chives

Publicatie datum: 15 april 2019