Panna cotta met gekonfijte asperge toppers en rabarber

Panna cotta met gekonfijte asperge toppers en rabarber
Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

Voor de panna cotta

  1. Verwarm 300 gram slagroom met de suiker en vanille en laat het voor de helft inkoken.
  2. Week de gelatine in koud water.
  3. Los de gelatine in het warme roommengsel op en laat het afkoelen.
  4. Klop de andere 300 gram slagroom lobbig en spatel door het koude mengsel.
  5. Stort in de glaasjes en laat stevig worden in de koeling.

Voor de aspergetoppers

  1. Breng water, suiker en citroenschil aan de kook en laat het rustig ¼ inkoken.
  2. Doe de aspergetoppers in een weckpot en schenk hierop het hete vocht. Sluit het deksel en laat het minimaal 1 dag staan.

Voor de rabarbercompote

  1. Snijd de rabarber in kleine stukjes en was deze goed.
  2. Doe de rabarber met de suiker en frambozen in een pan en laat het op laag vuur al roerende gaar worden.
  3. Laat de compote afkoelen.

Ingrediënten

  • 600 gram slagroom
  • 2 vanillepeulen
  • 610 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 20 asperge toppers
  • ½ liter water
  • schil van 1 citroen
  • 400 gram rabarber
  • 60 gram frambozen

Publicatie datum: 15 april 2019