Citrusparfait

Verrine van citrusparfait met sinaasappel
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Klop de parfait in de keukenmachine op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Trek enkele zestes van de sinaasappel en grapefruit en houd apart.
  3. Snijd de schil van beide citrusvruchten en snijd de segmenten tussen de vliesjes uit. Vang het sap op dat vrijkomt. Meng de partjes fruit met de honing.
  4. Breng de parfait op smaak met het opgevangen sap en de sinaasappellikeur.
  5. Schep enkele partjes citrusfruit op de bodem van glaasjes. Spuit er met behulp van een spuitzak een laagje parfait op.
  6. Verdeel er de rest van het citrusfruit over en vul de glaasjes verder af met de parfait.
  7. Plaats in de vriezer en laat minimaal 2 uur aanvriezen.
  8. Garneer met een partje sinaasappel, enkele zestes en een topje Atsina Cress.

Ingrediënten

  • ¼ fles Debic Parfait
  • 1 borrelglaasjes sinaasappellikeur
  • 3 el hazelnoten
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode grapefruit
  • 1 tl honing
  • 4 topjes Atsina Cress

Publicatie datum: 15 mei 2019