Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd elke kippendij in 4 stukken, meng met Jamaican Jerk kruiden en yoghurt. Marineer voor tenminste 20 minuten.
Meng 200 g tarwebloem met 200 ml water in een kom. Meng de rest van het tarwemeel met maïzena en doe het in een andere kom.
Doe de stukken gemarineerde kip eerst in de watermeel samenstelling en vervolgens in de droge bloem en maïzena mix.
Frituur de kippendij in olie op 180°C tot ze goudbruin en krokant zijn. Leg de gefrituurde kip in een gastronormbak met keukenpapier.
Strooi voor de ingemaakte wortel de kruiden over de wortels, meng goed door elkaar en laat voor gebruik een uur rusten.
Roerbak de spinazie kort in een hele hete pan net gaar en laat uitlekken in een zeef of vergiet.
Kook de rijst en meng met de uitgelekte zwarte bonen als de rijst bijna klaar is. Giet de rijst met de bonen af en meng deze dan met de gebakken en uitgelekte spinazie.
Opmaak tip Serveer de rijst in een kom met de krokante kip, rijst en ingemaakte wortels en top deze af met de Chipotle saus.
Tip Variatietip
Vervang de kippendijen door drumsticks, kruid deze hetzelfde als de kippendijen en rooster ze 15 minuten in de oven op 180°C.
Vervang de wortel door fijngesneden rode kool. Breng deze lekker op smaak met wat gebrande kokosschaafsel en gehakte koriander.