Crispy Jamaican jerk chicken

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Snijd elke kippendij in 4 stukken, meng met Jamaican Jerk kruiden en yoghurt. Marineer voor tenminste 20 minuten.
  2. Meng 200 g tarwebloem met 200 ml water in een kom. Meng de rest van het tarwemeel met maïzena en doe het in een andere kom.
  3. Doe de stukken gemarineerde kip eerst in de watermeel samenstelling en vervolgens in de droge bloem en maïzena mix.
  4. Frituur de kippendij in olie op 180°C tot ze goudbruin en krokant zijn. Leg de gefrituurde kip in een gastronormbak met keukenpapier.
  5. Strooi voor de ingemaakte wortel de kruiden over de wortels, meng goed door elkaar en laat voor gebruik een uur rusten.
  6. Roerbak de spinazie kort in een hele hete pan net gaar en laat uitlekken in een zeef of vergiet.
  7. Kook de rijst en meng met de uitgelekte zwarte bonen als de rijst bijna klaar is. Giet de rijst met de bonen af en meng deze dan met de gebakken en uitgelekte spinazie.

Opmaak tip Serveer de rijst in een kom met de krokante kip, rijst en ingemaakte wortels en top deze af met de Chipotle saus.

Tip Variatietip

  1. Vervang de kippendijen door drumsticks, kruid deze hetzelfde als de kippendijen en rooster ze 15 minuten in de oven op 180°C.
  2. Vervang de wortel door fijngesneden rode kool. Breng deze lekker op smaak met wat gebrande kokosschaafsel en gehakte koriander.

 

Ingrediënten

  • 1200 g kippendij, zonder huid en bot
  • 60 g Santa Maria Jamaican Jerk seasoning mix
  • 510 g
  • 200 ml yoghurt
  • 10 ml limoensap, bij voorkeur vers
  • Santa Maria Chipotle Sauce 890 g, (naar smaak)
  • 400 g tarwebloem
  • 200 g maïzena
  • 200 ml water
  • 300 ml water
  • 200 g basmatirijst
  • 200 g spinazie, grof gesneden
  • 200 g zwarte bonen, ingeblikt en uitgelekt
  • 250 g wortel, in julienne
  • 15 g Santa Maria Pickling Spice Mix 400 g

Publicatie datum: 15 mei 2019