• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Fruits de mer: Gemakkelijk starten

2 personen

Bereidingswijze

Het maken van een plateau fruits de mer vraagt om een goede voorbereiding. Op deze manier kun je het relatief snel en gemakkelijk serveren. Zorg ervoor dat alle ingrediënten, die om een bereiding vragen, al gekookt en eventueel voorgesneden zijn. Zo hoef je op het moment van serveren alleen nog de oesters open te steken, te garneren en alles op het plateau te dresseren.

  1. Doe de gewassen en uitgezochte mosselen in een pan, voeg een flinke scheut witbier en fijngesneden groente, zoals prei, wortel en bleekselderij in de pan. Dek af met een deksel en laat 3 keer aan de kook komen. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vlees in blokjes. Verdeel over 2 hoge glaasjes.
  3. Snijd de sla fijn, verdeel over de tomaat en spuit er een beetje cocktailsaus op. Verdeel er de garnalen over en garneer met de rest van de cocktailsaus, een slablaadje en een topje dille.
  4. Steek de oesters open en haal het vlees los van de schelp. Leg terug in de schelp.
  5. Rol mooie roosjes van de gerookte zalm.
  6. Vul een polyboot met crushed ice, zet er de garnalencocktails in en leg er de oesters, de gekookte garnalen en zalmroosjes op. Garneer eventueel met geblancheerd zeewier.
  7. Serveer er een mooi gesneden citroentje bij en serveer apart de gesneden baguette met roomboter, de aioli (om de mosselen in te dippen) en de rode wijnazijn met gesnipperde sjalot.

Ingrediënten

  • 10 stuks gekookte garnalen
  • 100 gram roze garnalen
  • 1 st cogollos sla
  • 2 stuks tomaat
  • 150 gram gerookte zalm
  • 4-6 stuks creuses oester
  • crushed ice
  • 2 eetl. Whisky cocktailsaus
  • 2 eetl. O’Life Aioli Limon
  • 1 baguette
  • gezouten boter
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 1/4 banaansjalot gesnipperd
  • 1 citroen