Gevulde pompoen van de barbecue

Gevulde flespompoen met spinazie, geitenkaas en cranberries van de barbecue.Een stoer vegetarisch hoofdgerecht om indruk te maken op je gasten.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 15 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 200°C.
  2. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaden en draden.
  3. Hol met behulp van een parisienneboor de beide helften iets verder uit en snijd dit vruchtvlees in fijne blokjes.
  4. Smoor in een hapjespan het fijngesneden vruchtvlees met kerriepoeder tot het zacht wordt en voeg er pompoenpitten en cranberries aan toe. Warm kort door en neem van het vuur.
  5. Meng er de geitenkaas goed door en breng op smaak met zout en peper.
  6. Smoor in een hapjespan knoflook en sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg de gewassen spinazie toe en laat zeer kort slinken. Neem direct van het vuur en kruid met zout en peper. Laat heel goed uitlekken.
  7. Leg een helft van de pompoen met de gesneden kant naar boven op het aanrecht en vul met de helft van de gesmoorde spinazie.
  8. Verdeel er de geitenkaasvulling over en druk aan zodat het mooi glad verdeeld is.
  9. Bedek met de rest van de gesmoorde spinazie en zorg dat er een soort van heuvel ontstaat.
  10. Leg er de andere pompoenhelft op en bind de beide helften nu op elkaar met behulp van slagerstouw.
  11. Leg de pompoen in een vuurvaste schaal, plaats in de barbecue en laat in ongeveer 60 minuten gaar worden. Test met een mesje of deze goed gaar is.
  12. Snijd de pompoen aan tafel in mooie plakken.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 2 el pompoenpitten
  • 75 g verse geitenkaas
  • mespuntje kerriepoeder
  • 300 g gewassen spinazie
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 mei 2019