Hazelnootparfait met bastognekoek

Verrine van hazelnootparfait met bastognekoek
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Klop de parfait in de keukenmachine op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rooster de hazelnoten in de oven van 180°C tot ze mooi kleuren en hak de helft fijn.
  3. Breng de opgeklopte parfait op smaak met de helft van de likeur en de fijngehakte noten.
  4. Verkruimel de helft van de bastognekoeken, verdeel over de bodem van 4 glaasjes en schenk er de rest van de likeur over.
  5. Spuit met behulp van een spuitzak de parfait in de glaasjes en laat minimaal 2 uur aanvriezen in de vriezer.
  6. Rooster ondertussen de rest van de hazelnoten in een droge pan. Voeg er de kristalsuiker aan toe en laat karamelliseren. Schep uit de pan, laat iets afkoelen en hak fijn.
  7. Bestrooi de glaasjes parfait met de gekaramelliseerde hazelnoot en steek er stukjes bastognekoek in.

Ingrediënten

  • ¼ fles Debic Parfait
  • 2 borrelglaasjes Frangelico hazelnootlikeur
  • 3 el hazelnoten
  • 1 tl kristalsuiker
  • 8 bastognekoeken

Publicatie datum: 15 mei 2019