Tiramisuparfait

Verrine van tiramisuparfait met lange vingers
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Klop de parfait in de keukenmachine op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng de parfait op smaak met Tia Maria en verkruimel er 4 lange vingers in.
  3. Verkruimel nog 4 lange vingers, verdeel de helft over 4 glaasjes en besprenkel lichtjes met wat espresso en Tia Maria.
  4. Spuit er met behulp van een spuitzak een laagje parfait op en verdeel er de rest van de verkruimelde lange vingers over. Schenk er een beetje espresso en likeur over en vul nu verder af met de parfait.
  5. Plaats in de vriezer en laat minimaal 2 uur aanvriezen.
  6. Breng ondertussen de rest van de espresso met de kristalsuiker in een steelpan aan de kook en laat reduceren tot een siroop. Koel terug.
  7. Schenk een laagje koffiesiroop over de parfait.
  8. Bestrooi de rest van de lange vingers met cacaopoeder en garneer er de parfait mee.

Ingrediënten

  • ¼ fles Debic Parfait
  • 2 borrelglaasjes Tia Maria
  • 2 kopjes krachtige espresso
  • 2 el kristalsuiker
  • 12 lange vingers
  • cacaopoeder

Publicatie datum: 15 mei 2019