Rabarbersorbetijs

Dat de friszure rabarber ook prima gedijt bij warmere smaken als steranijs en kaneel, bewijst dit ijzingwekkend smaakvolle nagerecht.
Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Was de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Meng met de suiker en het sap van de halve citroen.
  2. Doe alles in een steelpan met de steranijs en kaneel en zet het op laag vuur. Op een gegeven moment gaat de suiker smelten en wordt de rabarber vochtig. Laat de rabarber zo in zijn eigen vocht garen (als het wat te droog wordt, kun je een paar eetlepels water toevoegen). Zet van het vuur als de rabarber gaar is en uit elkaar gaat vallen. Laat afkoelen.
  3. Verwijder de steranijs en de kaneel en doe de rest van het mengsel in een blender. Maal alles glad (passeren is niet nodig als je een goede blender gebruikt). Laat afkoelen in de koeling en draai er in de ijsmachine een sorbet van.

Ingrediënten

  • 600 g rabarber
  • 200 g suiker
  • ½ citroen
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje

Publicatie datum: 15 juli 2019