Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Meng met de suiker en het sap van de halve citroen.
Doe alles in een steelpan met de steranijs en kaneel en zet het op laag vuur. Op een gegeven moment gaat de suiker smelten en wordt de rabarber vochtig. Laat de rabarber zo in zijn eigen vocht garen (als het wat te droog wordt, kun je een paar eetlepels water toevoegen). Zet van het vuur als de rabarber gaar is en uit elkaar gaat vallen. Laat afkoelen.
Verwijder de steranijs en de kaneel en doe de rest van het mengsel in een blender. Maal alles glad (passeren is niet nodig als je een goede blender gebruikt). Laat afkoelen in de koeling en draai er in de ijsmachine een sorbet van.