Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng het zout met 1 liter water en roer tot het is opgelostuks Leg de konijnbouten in een schaal waar ze netjes in passen en schenk de pekel erover. Zorg ervoor dat de bouten onderstaan (heb je te weinig pekel, maak dan wat bij in dezelfde verhoudingen). Zet afgedekt 24 uur in de koeling.
Neem de bouten uit de pekel en dep ze droog. Smelt het ganzenvet in een ruime braadpan, voeg de peperkorrels, tijm en laurier toe en leg de konijnenbouten in het vet. Laat de konijn in het vet heel zacht stoven (het vet hoeft niet te koken, maar wel af en toe wat bewegen, dit is tussen de 80 en 90°C).
Begin na anderhalf uur te controleren hoe gaar het konijn is. Je wilt dat het vlees bijna van het bot valt.
Schep de gare bouten uit de pan en laat iets afkoelen. Laat ook het vet iets afkoelen. Pluk het konijn van het bot en doe het vlees in een kom.
Schenk het vet door een zeef in een bak en bewaar voor later gebruik. Schenk wat van het braadvocht met een beetje van het vet door een zeef bij het vlees en kneed het door elkaar. Kneed er vervolgens nog wat van het gezeefde vet door tot je een verhouding hebt van ongeveer 2 delen vlees en 1 deel vet. Proef en breng op smaak met peper en indien nodig nog wat zout.
Schep de rillettes in kommetjes en serveer als voorgerecht met de rabarberpickle.