Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Wie aan Duitsland denkt, denkt aan 'Brezel', oftewel pretzels. Deze broodjes hebben misschien een eenvoudige basis, maar je kunt er prachtige gastronomische creaties mee maken.
Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg in een mengkom de gist en suiker toe aan de melk en laat 15 minuten staan.
Voeg de bloem, het zout, bakpoeder en boter toe aan het melkmengsel en kneed alles met een kneedhaak tot een soepel deeg (voeg wat bloem toe als het te plakkerig blijft en wat melk als het te droog wordt). Kneed alles 5 minuten door.
Vet een kom in met de zonnebloemolie. Doe het deeg erin en dek af met een schone theedoek. Laat ruim 1 uur rijzen.
Bereid het deeg verder zoals vermeld staat in de recepten.
Voor een basispretzel
Breng een pan met 2 liter water aan de kook.
Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen).
Dompel de pretzels ongeveer 10 seconden onder in het zacht kokende water en leg ze op een met olie ingevette bakplaat.
Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.