Carpacciorolletjes op Aziatische wijze

Carpacciorolletjes op Aziatische wijze
Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de carpaccio, haal het vlees los van elkaar en leg steeds 4 plakjes vlees half over elkaar. Kruid met zout, peper en ponzu.
  2. Snijd lange, dunne linten van de prei en was grondig. Blancheer de preilinten tot ze mooi soepel zijn en spoel direct koud.
  3. Pluk de munt en de koriander en hak de helft van de cashewnoten. Snijd het groen van de paksoi fijn en snijd het wit in fijne staafjes.
  4. Meng de paksoi met de kruiden en de gehakte cashewnoten. Kruid met limoensap en -rasp, versgemalen peper, zout, olijfolie en een beetje ponzu.
  5. Verdeel de kruidensalade over de carpaccio en rol strak op.
  6. Zet het geheel vast met een preilintje en zet rechtop.
  7. Rasp er ten slotte nog wat cashewnoten overheen.

Ingrediënten

  • 2 porties carpaccio van Natuurvlees
  • ½ prei
  • 4 el ponzu
  • ½ limoen
  • ⅙ bos munt
  • ⅙ bos koriander
  • ½ paksoi
  • olijfolie
  • 2 el cashewnoten
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019