Cheesecake met Speculoos en banaan

Cheesecake met Speculoos en banaan
Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
12

Bereidingswijze

  1. Verkruimel voor de bodem de koekjes en prak de banaan fijn. Meng met elkaar en roer er de gesmolten boter doorheen.
  2. Bekleed een (bijv. rechthoekige) vorm met bakpapier en verdeel de massa als een dunne bodem over de vorm. Verwarm de oven voor op 150°C
  3. Klop in de keukenmachine de roomkaas los met de eieren, limoensap en -rasp en 2 eetlepels basterdsuiker
  4. Verdeel als een strakke laag over de bodem.
  5. Snijd de banaan in plakjes, druk in de massa en bestrooi ieder plakje met een beetje poedersuiker.
  6. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. De massa moet nog enigszins wiebelen als je het uit de oven haalt.
  7. Spuit er de Speculoossaus overheen en bestrooi lichtjes met poedersuiker.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 300 g Speculoos
  • 50 g gesmolten roomboter
  • 1 rijpe banaan

Voor de cheesecake

  • 750 g roomkaas
  • 5 eieren
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 bananen
  • scheutje rum
  • poedersuiker

Voor de topping

  • Speculoossaus
  • poedersuiker

Publicatie datum: 15 september 2019