Flammkuchen met forel, room en zoetzuur

Deze flammkuchen combineert stevige forel met een frisse, romige laag van MonChou met crème fraîche. Na het bakken wordt de kuchen bestrooid met crispy zoetzuur van augurk en uienringen.
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Rol het deeg flinterdun uit in de gewenste vorm.
  2. Meng de ui met de augurk en enkele eetlepels augurkennat en zet afgedekt weg.
  3. Roer de MonChou los met de crème fraîche (houd 1 eetlepel crème fraîche achter) en meng de fijngehakte dille erdoor.
  4. Verdeel dit mengsel in een dun laagje over de bodem. Verdeel de vis er in plukjes over en besprenkel met citroenolie.
  5. Zorg dat de oven precies 225°C is en bak dan de flammkuchen circa 7 minuten.
  6. Pluk intussen de overige takjes dille en meng met de sla door het ui-augurkmengsel.
  7. Meng de mierikswortel met de overige crème fraîche. Schep dit over de flammkuchen en bedek met het slamengsel. Serveer meteen.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 flammkuchenbodem
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1 zure augurk, in dunne plakjes
  • 75 g MonChou
  • 75 g crème fraîche
  • 2 takjes dille, de helft fijngehakt
  • 100 g gerookte forelfilet
  • 1 el citroenolie
  • 1 tl mierikswortel
  • paar blaadjes little gem, fijngesneden

Publicatie datum: 15 september 2019