Flammkuchen met pompoen en kruidensalade

De heerlijke combinatie van pompoen met kümmel komt op deze flammkuchen met ricotta uitermate goed tot zijn recht. Bestrooi vlak voor het serveren met een frisse kruidensalade.
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in plakjes of blokjes, blancheer in water met wat zout en laat uitlekken.
  2. Rol het deeg flinterdun uit in de gewenste vorm en verdeel de ricotta erover.
  3. Leg de pompoen erop en strooi de amandelen en kümmel erover.
  4. Zorg dat de oven precies 225°C is en bak dan de flammkuchen circa 7 minuten.
  5. Meng de kruidensalade met olie, azijn en wat peper en zout. Verdeel de salade over de flammkuchen en serveer direct.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 150 g pompoen, geschild
  • 100 g ricotta
  • 1 flammkuchenbodem
  • 40 g blanke amandelen
  • 1 tl kümmelzaadjes
  • 1 handje kruidensalade (bijvoorbeeld frisee, rucola, bieslook, kervel, dragon)
  • 1 el pompoenpitolie
  • 1 el appelcider-azijn

Publicatie datum: 15 september 2019