Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Mix in de blender snel de eidooiers, zonnebloemolie, mosterd, citroensap, ketchup, whisky, gembersiroop en paprikapoeder en kruid met zout en peper.
Schenk in een sifon en belucht met 1 gaspatroon. Zet de sifon in een pan met water van maximaal 65°C. Schud tussendoor regelmatig.
Breng in een pan water aan de kook. Zet een kruisje in iedere tomaat en blancheer enkele seconden in het hete water. Laat direct schrikken in ijswater.
Frituur de kroepoek mooi krokant in de friteuse van 170 graden. Laat uitlekken.
Verwijder met een scherp mesje voorzichtig het velletje van de tomaten, snijd in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in mooie blokjes.
Pluk het hart van de kropsla tot mooie stukjes en verdeel over de bodem van 4 cocktailglazen. Verdeel er ⅔ van de tomaat over en kruid met een beetje olijfolie, citroensap en versgemalen witte peper.
Doe de garnalen in een kom en kruid met olijfolie, citroensap, peper en zout. Voeg er achtergehouden tomaat aan toe.
Snijd de groene appel in fijne blokjes en meng met de garnalen. Verdeel over de cocktailglazen.
Schud de sifon goed, spuit de saus rijkelijk over de garnalen en garneer met een kroepoekje. Serveer onmiddellijk.