• Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

Gebakken cheesecake met chocolade en bieten

Met gesmolten chocolade teken je heel makkelijk decoraties die passen bij de gelegenheid. Denk aan bierpullen tijdens het Oktoberfest, grachtenpandjes bij een gala in Amsterdam of ballonnen bij een verjaardag. Twee extra bijzonderheden aan deze cheesecake: hij is gebakken én hij bevat rode bietjes.
Gang
Nagerecht

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en bestrijk de binnenzijde van de springvorm met een deel ervan.
  2. Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruim. Bestrooi de binnenkant van de vorm met 2 eetlepels van het koekkruim en schud goed zodat de zijkanten en bodem bedekt worden.
  3. Meng de overige gesmolten boter met cacao, zout en roomkaas en schep dit mengsel op de bodem van de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Smelt voor de vulling de chocolade au bain-marie.
  5. Klop de roomkaas, yoghurt, bieten, eieren en suiker tot een gladde massa en roer door de gesmolten chocolade.
  6. Vul de springvorm met de vulling en zet onderin een oven van 110°C. Bak de taart ca. 55 minuten (de vulling zal in het midden nog niet helemaal gestold zijn). Haal uit de oven en laat op kamertemperatuur helemaal afkoelen. Zet in de koeling en laat de taart 2 uur opstijven.
  7. Smelt intussen de chocolade voor de decoratie en spuit op een vel bakpapier figuurtjes om de taart mee te decoreren.
  8. Haal de taart uit de springvorm, bestuif met cacao en plak de figuurtjes tegen de taart met wat extra gesmolten chocolade.

Tip Gebruik de kant-en-klare bietencrème/puree van Smeding

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 200 g gemberkoekjes
  • 1 el cacao
  • ½ tl zout
  • 2 el roomkaas

Voor de vulling

  • 200 g pure chocolade van goede kwaliteit
  • 425 g roomkaas
  • 135 g Griekse yoghurt
  • 200 g gekookte bietjes, gepureerd
  • 4 grote eieren
  • 90 g suiker
  • 25 g cacao
  • ½ tl zout
  • merg van 1 vanillestokje

Voor de decoratie

  • 200 g pure chocolade
  • 2 el cacao

Extra: springvorm van 26 cm ø

Publicatie datum: 15 september 2019