Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kruid de ribroast rondom stevig met versgemalen peper en fleur de sel.
Verwarm in een vuurvaste braadpan een scheut zonnebloemolie en braad er op hoge temperatuur de ribroast rondom in aan tot deze een mooie kleur begint te krijgen.
Voeg de roomboter, de sjalot, de knoflook en de kruiden toe en blijf rondom aanbraden. Bedruip het vlees telkens met de braadboter.
Plaats in de oven en steek een kernthermometer in het dikste deel van het vlees.
Laat braden tot een kerntemperatuur van maximaal 55°C. Bereid, terwijl het vlees gaart in de oven, de kruidenkorstuks Bereid, terwijl het vlees gaart in de oven, de kruidenkorstuks
Draai voor de kruidenkorst de genoemde ingrediënten tot een pasta in de keukenmachine en rol vervolgens uit tot 5 mm dikte tussen twee bakmatjes of vellen bakpapier.
Laat goed stevig worden in de vriezer en snijd er een plak uit ter grootte van de ribroastuks
Neem het vlees uit de oven en laat nog 10 minuten rusten.
Verhoog de oventemperatuur tot 190°C met de grillstand aan.
Leg de kruidenplak op het vlees en plaats onder de grill zodat het mooi kan gratineren.
Snijd aan tafel tussen de ribben door in losse koteletten en trancheer deze.
Ingrediënten
Voor de gebraden ribroast
ongeveer 1 kg runderribroast in zijn geheel (4 koteletten)