Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Leg de kip in de warme bouillon en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken, zodat de kip mooi, sappig gaar wordt en niet droog.
Haal de kip uit de bouillon en zeef de bouillon. Zet terug op een lage stand en voeg de helft van de room toe. Laat niet meer koken.
Stoof de groenten gaar in een pan met de boter.
Haal de bouillon van het vuur. Maak een liaison van de eidooiers en de overige room en bind hiermee de bouillon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer in diepe borden. Begin met de groenten, leg daarop de kip (getrancheerd) en giet dan de soep erover. Serveer je de waterzooi als hoofdgerecht, kook dan de aardappelen en serveer deze erbij. Werk af met fijngesneden peterselie.
Ingrediënten
1 kg verse kipfilet of kippendij
1 l kippenbouillon
2 dl room
2 wortelen, in julienne
1 prei, in julienne
2 stengels bleekselderij, in julienne
1 klontje boter
2 eidooiers
evt. 4 gekookte (vastkokende) aardappelen, in kwarten