Paarse zuurkool met varkenshaxe

Prachtig paars van uiterlijk en heerlijk friszuur van smaak: gefermenteerde rodekool. Samen met mals varkensvlees en wat aardappels een uitgebalanceerd gerecht.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de haxe volgens de aanwijzingen op de verpakking…
  2. Bak de spekjes in wat olie rustig uit. Voeg de ui toe en bak 10 minuten mee. Voeg de zuurkool toe en de wijn en laat op laag vuur 30 minuten zacht stoven.
  3. Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Meng tussendoor de mosterd met de zure room. Giet de aardappels af en laat even droogstomen.
  4. Schep de aardappels op een schaal, prak ze met een vork en verdeel de kool erover. Leg hier het vlees bovenop, bestrooi met bosui en serveer met de mosterd-room.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 kleine varkenshaxen (voorgegaard)
  • 200 g ontbijtspek, in blokjes
  • 2 rode uien, in ringen
  • 500 g paarse zuurkool, uitgelekt
  • 250 ml riesling (uit Duitsland of de Elzas)
  • 1 kilo bloemige aardappels
  • 2 el grove mosterd
  • 100 ml zure room
  • paar bosuitjes, in ringetjes

Publicatie datum: 15 september 2019