Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Hak voor de tapenade de kastanjechampignons fijn. Verwarm een beetje olijfolie in een anti-aanbakpan en fruit er de sjalot en de knoflook in aan.
Voeg de champignons toe en laat fruiten tot het vocht is verdampt. Kruid met zout en peper.
Schep in de keukenmachine, voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot een niet te fijne tapenade. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als het te dik blijft.
Leg het pizzadeeg op een bakmatje op een bakplaat en snijd er een grote cirkel van. Steek er in het midden nog een cirkel uit, zodat een ‘wiel’ ontstaat.
Smeer lichtjes in met de tapenade.
Snijd de portobello in uiterst dunne plakjes en bekleed de bodem dakpansgewijs met halve plakjes bacon en de plakjes portobello. Steek er her en der salieblaadjes tussen, maar houd er wel enkele achter.
Smeer nog lichtjes in met wat tapenade en bak het in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Maak ondertussen de verschillende paddenstoelen schoon en bak deze mooi goudbruin in roomboter. Kruid met zout en peper en schep er de peterselie doorheen.
Frituur de achtergehouden salieblaadjes enkele seconden in hete olie, zodat krokante chips ontstaat.
Neem de plaattaart uit de oven, verdeel er de paddenstoelen over en spuit er dopjes van de truffelmayonaise op.
Leg de saliechips erop en bestrooi nog met wat paddenstoelenpoeder.