Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Dubbel pret in deze pretzel-pie, want zowel in de bodem (zacht!) als in de garnering (knapperig!) komen pretzels terug. Een mooie combinatie met de vulling van zoute karamel en pinda's.
Vet een bakplaat in met olie. Kneed het basisdeeg nog even door en laat het op de bakplaat, afgedekt met een theedoek, nog een half uur rijzen. Kook 500 ml water met de baking soda en een flinke snuf zout.
Rol het deeg uit tot een ronde plak en vul de vorm hiermee. Bestrijk het deeg met het watermengsel. Leg er een vel bakpapier op en leg daar een blindbakvulling op. Bak de bodem in 20 minuten gaar in een oven van 200°C. Laat afkoelen.
Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Smelt de marshmallows au bain-marie, schep dit in de vorm en strijk het een beetje glad.
Breng de gecondenseerde melk met de boter, suiker en vanillesuiker op niet te hoog vuur al roerend aan de kook. Laat nog circa 5 minuten flink doorkoken. Voeg van het vuur de pinda’s toe en meng door elkaar. Schep dit mengsel op de marshmallows.
Smelt de chocola met de slagroom au bain-marie. Schenk dit over het pindamengsel en bestrooi met de harde pretzels. Laat alles een uur in de koelkast opstijven.
Ingrediënten
1x basisrecept pretzeldeeg
2 el baking soda
zout
20 witte marshmallows
1 blikje gecondenseerde melk
80 gram boter
125 gram lichtbruine basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
2 handjes zoute pinda’s
150 g pure chocolade
50 ml slagroom
1 klein handje zoute harde pretzels (zoute sticks)
Extra: bakplaat + vorm met losse bodem, ca. 26 cm ø, ingevet + bakpapier + blindbakvulling