Pretzelpie met zoute karamel en pinda’s

Dubbel pret in deze pretzel-pie, want zowel in de bodem (zacht!) als in de garnering (knapperig!) komen pretzels terug. Een mooie combinatie met de vulling van zoute karamel en pinda's.
Gang
Bijgerecht

Bereidingswijze

  1. Vet een bakplaat in met olie. Kneed het basisdeeg nog even door en laat het op de bakplaat, afgedekt met een theedoek, nog een half uur rijzen. Kook 500 ml water met de baking soda en een flinke snuf zout.
  2. Rol het deeg uit tot een ronde plak en vul de vorm hiermee. Bestrijk het deeg met het watermengsel. Leg er een vel bakpapier op en leg daar een blindbakvulling op. Bak de bodem in 20 minuten gaar in een oven van 200°C. Laat afkoelen.
  3. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Smelt de marshmallows au bain-marie, schep dit in de vorm en strijk het een beetje glad.
  4. Breng de gecondenseerde melk met de boter, suiker en vanillesuiker op niet te hoog vuur al roerend aan de kook. Laat nog circa 5 minuten flink doorkoken. Voeg van het vuur de pinda’s toe en meng door elkaar. Schep dit mengsel op de marshmallows.
  5. Smelt de chocola met de slagroom au bain-marie. Schenk dit over het pindamengsel en bestrooi met de harde pretzels. Laat alles een uur in de koelkast opstijven.

Ingrediënten

  • 1x basisrecept pretzeldeeg
  • 2 el baking soda
  • zout
  • 20 witte marshmallows
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 80 gram boter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 handjes zoute pinda’s
  • 150 g pure chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 1 klein handje zoute harde pretzels (zoute sticks)
  • Extra: bakplaat + vorm met losse bodem, ca. 26 cm ø, ingevet + bakpapier + blindbakvulling

Publicatie datum: 15 september 2019