Regenboog-pretzels

Pretzels zien er altijd al vrolijk uit, maar met een kleurtje erdoor wordt het helemaal prettig voor het oog. Serveer ze met knapperige zoutvlokken en zachte boter en ook de smaakbeleving is een feest.
Gang
Bijgerecht

Bereidingswijze

  1. Verdeel het basisdeeg in gelijke stukken en geef elk stuk een andere kleur. Kneed het deeg nog even door en laat de 5 stukken op een met olie ingevette bakplaat, afgedekt met een theedoek, nog een half uurtje rijzen.
  2. Maak unikleurige pretzels, of combineer slierten van verschillende kleuren in één pretzel.
  3. Breng een pan met 2 liter water aan de kook. Voeg het zout en de baking soda toe (pas op, het gaat een beetje bruisen). Dompel de pretzels ongeveer 10 seconden onder in het zacht kokende water en leg ze op een met olie ingevette bakplaat. Bestrooi met fleur de sel. Laat ze iets opdrogen en zet ze 20 minuten in een oven van 200°C.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 1 x basisrecept pretzeldeeg
  • 3 à5 voedingskleurstoffen
  • 1 el zout
  • 2 el baking soda
  • fleur de sel

Extra: bakplaat

Publicatie datum: 15 september 2019